Jelenlegi hely

Árva kiscicák

Fórum: 

Kedves Doktornő!
3, körül-belül 2-3 hetes árván maradt kiscicát nevelek péntek óta (szemük-fülük ki van nyílva, már 4 lábon botladoznak, dorombolnak hangosan, néha mosakodásszerű mozdulataik is vannak) Súlyban le vannak maradva, azonban szépen gyarapodnak. Étvágyuk kb. jó. Az egyik ehetne kicsit többet, de még a határon belül van, a legnagyobb viszont borzasztó haspók.
Pisi-kaki ügyben szeretnék kérdezni, mert (mint egy jó "szülő") aggódok értük, hogy jól csinálom-e. Evés után a pocakmaszírozás, popsitörölgetés rendszeres, pisilni mindig szoktak, viszont ma még nem kakiltak, csak a kis haspók egy kicsit, de szegény elég nehezen, és a végeredmény kicsit "száraz" lett. A tápszerüket az előírás alapján keverem, azonban most kevertem még bele egy kis vizet.
Ilyen pici cicáknál mit lehet tenni, ha nehezen kakilnak?
Illetve mennyi idő "fér bele" kaki nélkül? Olvastam több dolgot is, pl. hogy ideális az lenne, ha kb 3 étkezésenként lenne végeredmény, vagy ha 48 órán belül van, az még jó.
Mikor indokolt az orvos felkeresése? Feleslegesen se akarom őket hurcibálni, mert azért ilyen kicsi korukban nem akarom az orvosnál kutyákkal meg ilyesmivel stresszelni őket, ha nem muszáj.
Amúgy a kedvük remek, nap közben egész aktívak, éjszaka szundiznak sokáig, esznek, érdeklődnek, látszik rajtuk, hogy fejlődnek.
Nagyon köszönöm előre is a válaszát!
Hajnalka

Kedves Hajnalka!

72 órát várnék maximum. A tápot kicsit hígítsa, illetve pár csepp olajat is tehet bele.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia