Jelenlegi hely

Szeparációs szorongás

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

A segítségét szeretném kérni. Van egy 2 éves maine coon és házimacska keverék ivartalanított nőstény cicám. Kiskora óta (8 hetes) nálam van. Szobatiszta kedves okos kismacska..volt.Kölyökkorában szopizást imitált a ruháimon gondoltam hogy hiányzik neki az anyukája. Nem rombol, éjszaka alszik. Okos. Kb egy éve voltak kölykei..ott vettem észre hogy féltékeny rájuk. Ha az egyik a közelembe volt akkor utána tisztítgatta majd elkapta harapta a torkát és rugta az oldalát. Autóban hordozóban szoktuk szállítani anyósomhoz akinek van három cicája. Kölyökkoruk óta ismeri őket, de kergette mindig őket, mióta nagyon fúj rájuk, és inkább távolból szemléli őket még ha azok keresnék is a társaságát. Tehát nem visel el más macskát.
A cicám többnyire egyedül van otthon reggeltől délutánig. Minden játékot megveszünk neki, de nem érdekli. Külső belső élősködők elleni védelemmel el van látva. Az alom mellé jár az utóbbi időben. Amióta először mellécsinált már a harmadik almot próbáljuk és a második alomtálcát..VAn hogy egész nap visszatartja ha hazamegyek akkor pisil a tűzhelyre a kajástálba a mosdókagylóba, vagy tesz a kádba, az erkélyre, a konyhába. Reggel este szedjük az almot ki neki és eljutottam odáig hogy hetente kétszer fertőtlenítem az egész alomtálcát. Gyakran tisztogatja magát, akár játék közben is megáll megnyalogatni a lábát, hátát, oldalát. Az állatorvosunk azt mondta szeparációs szorongás. MEgoldásként másik macskát javasol mellé (nem viseli el őket), vagy legyek otthon többet (nem tudok) vagy nyugtatózzam (nem merem mert kijár az erkélyre, a negyediken lakunk, félek nyugtatózva leszédül)Szervi baja nincs. Mit tehetnék még? Mi lehet a baja? LEhet jobb lenne neki egy kertes házban ki-bejárással egy másik gazdinál?
Válaszát előre is köszönöm: Kata

Kedves Kata!

Próbáljanak meg egy olyan szert, ami feromonokat juttat a levegőbe. Ettől oldódhat a cica feszültsége és talán az összes baj megoldódik. A termék neve Feliway. Állatpatikában vény nélkül megveheti.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia