Jelenlegi hely

Cica puffadt has

MrKitti képe
Fórum: 

Kedves doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy a cicák fel tudnak-e puffadni bizonyos ételektől és ez veszelyes-e. A cicám hasa fel van puffadva, nemrég még soványka volt, mint amilyen nyáron várható is. Tegnap előtt vettem észre, hogy puffadt a hasa. Tegnap jártunk állatorvosnál, de más problémával, ugyanis kamasz fiú cica és verekedni jár. Kicsit megsérült, ezért vittük, de kezdek aggódni, mert úgy látszik, mintha kényelmetlen lenne neki. Valamelyik nap evett törpe harcsát és nemrég vettem neki csirkés whiskas száraz tápot, más változás az étrendben nem volt.
Nagyon drága az állatorvos és csak ő rendel, ezért ha nem muszáj nem viszem el, ha lehet az étrend változástól is, de ha doktornő szerint érdemes lenne, akkor mindenképpen elviszem.

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kitti!

Természetesen fel tud puffadni a cica és az össze-vissza adott takarmányok erre könnyen hajlamosítanak is. Adjanak a cicának féreghajtót, emellett probiotikumot amit 5-7 napig napi 2x adjanak neki. Ezután lehetőleg egy gyártó eledeleit adják és ha váltanak tápot, azt fokozatosan tegyék.

Üdvözlettel. Dr. Farkas Patrícia