Jelenlegi hely

Kecske

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!
Van egy 2,5 éves anyakecském aki márciusban ellett. Akkor nem volt vele semmi probléma, csak hogy szoptatta a gidát ezáltal kicsit lefogyott, viszont most egy pár napja nem igazán akar sem enni sem inni, és már annyira gyenge, hogy kb alig áll a lábán ha lefekszik elég nehezen tud felállni..tőggyulladása nincs azt ellenőriztem sajnos lázmérőm nincs hogy megnézzem lázas-e..hivtam több állatorvost is de senki nem ért a kecskékhez.A másik három kecském közül kettő szintén kicsit bágyadtabb de ők esznek/isznak :( Ma vagy holnap kijön a lódokim megnézni, de valószínűleg túl sok mindent nem fog tudni csinálni vele. Kérem ha van ötlete hogy miért lehet segítsen, köszönöm!
Üdv, Bernii

Kedves Berni!

Innen sem tudok mit tenni. Orvosi vizsgálat kell. Lázmérés, kérődzés ellenőrzése. Nyirokcsomók méret változása stb. A vizsgálat után az orvosuk valamivel csak többet fog tudni, mint én innen.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Üdvözlöm!
Volt nálam állatorvos, megvizsgálta őkez de sajnos nem igazán tudjuk hogy mi lehet a baj.. kaptak antibiotikumot attól a bak meg a gida jobban lettek, ők már szaladgálnak esznek ugy mint korábban,viszont az anya nem igazán tud felkelni sem, tegnap lázas volt kapott lázcsillapítót ma meg vett tőle vért a doki, délutánra lesz eredménye.

Kérődzése rendben van!

Jó estét van egy kis baj az egyik fejős kecskémmel körülbelül 3 hete van nálunk eddig evet szépen most vagy 2 napja nem nagyon eszik.már úgy került hozzánk hogy nagyon sovány volt tejet alig ad napi 4 dl ennél nem volt több meg egyszer sem.a tej amit lefejünk véres egy kicsit fájni nem hiszem hogy fájna neki mert nem húzódik szépen állja ha fejük.az lenne a kérdésem miért nem eszik?miért veres a tej és mivel tudnám kicsit felhizlalni?most szeptember körül várható az űződése azt mondta az előző gazdája.az előző helyen zárt ólban voltak szobra csak szénát kaptak itt nálunk már van fris zöld ki van kötve legelhetne kap szénát és abrakot is .válaszát elore is köszönöm