Jelenlegi hely

Soha nem volt bolhánk :(

Fórum: 

Szép napot !Van 2 pici yorkink bent a lakásban soha nem voltak bolhásak!befogadtunk 2 kis macskát akik szerintem bolhásak voltak..:(egyikre azonnal vettünk nyakörvet de nem sokat ért :( a másik később került ide ...az angol bulldog aki kint van és a husky is bolás sztem tőlük kapták el!!mit tehetek itthon ?a lakásban h nehogy fertőzön tovább?kint mit tehetek?vettem NEOSTOMOSAN ampullát tegnap megfürdettük vele őket bennük már nincsen de félek h az ágyneműbe lehet ...haza öttem ma a munkából és találtam 1-et ami döglődöt az ágyon szerintem hatott neki az ampulla..de találtam egy másikat is ami viszont kicsi volt és élt...:( megnéztem az ágyneműz mindent most nem találtam :(mit tehetek ellenük?nyakörv rajtuk van most tettem fel..a porszívózás mosás biztos h segít ellenük?Köszönöm szépen!!

Kedves Szamep!

Az állatokat és a környezetet egyaránt kezelni kell. Tartós bolhairtó cseppeket mindenképpen javasolnék. A cicákra például Advantage cseppet, a kutyusokra Certifect-et.
Az állatkák összes takaróját, párnáit ki kell 90 fokon mosni, és ugyanígy kell tenni a saját ágynemű huzattal is. Az egész lakást a kinti kutyusok házait alaposan ki kell porszívózni, és fertőtlenítős vízzel feltörölni. Figyelem, a lakásban a bútorokat is ki kell húzni, mert sokszor alattuk bújnak meg a bolhák. Emellett érdemes rovarirtó sprayt szétfújkálni a lakásban, például Insecticid 2000, vagy Bio-Kill sprayt.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia