Jelenlegi hely

Patkány

Fórum: 

Kedves Doktornő!

2 és fél éves patkányomat tegnapelőtt úgy találtuk, hogy nem bírt felkelni, a mellső lábai valamennyire funkcionálnak, azokkal húzza magát előre, de a hátsó lábaira nem tud ráállni, mert kicsúsznak alóla (mozgatni egyébként tudja őket). Az egyik szeme körül vörös könny jelent meg, amit folyamatosan piszkál. Eszik rendesen, az itatás problémás, mert az itatót nem éri fel, a kis tálba tett vizet pedig teleszórja forgáccsal, mikor kapálózik, ezért próbáltunk neki nagy víztartalmú gyümölcsöket adni. Tegnap elvittük orvoshoz, aki idegrendszeri problémát állapított meg, adott neki nyugtatót és szteroidokat (ez érdemben javulást nem eredményezett), de kérte hogy gondolkozzunk el azon, hogy érdemes-e így élni az állatnak. Ön szerint adjunk még időt neki, hátha javul az állapota vagy az idegrendszer károsodása visszafordíthatatlan és jobb számára az eutanázia? Köszönöm válaszát!

Kedves Doktornő!

Sajnos azóta rosszabbodott az állapota, már nem eszik, nem iszik és egyáltalán nem is kel fel. Kérem jelezzen vissza, hogy mivel könnyíthetnénk meg számára az utolsó órákat-perceket, van-e lehetőség arra, hogy valahogyan csillapítsuk a fájdalmát? Jelenleg ruhába bugyolálva fekszik egy lámpa melege alatt. Van itthon folyékony Algopyrin, adhato neki valamilyen módon? Köszönöm válaszát!

Kedves Daisy!

Algopyrinből adhat a kis patkánynak 1-2 cseppet szájon át.
Már az első üzenetére is azt a választ adtam volna, hogy ilyen idős kis patkánynál ilyen komoly idegrendszeri tüneteknél az eseteknek nagyon minimális százalékában sikerül enyhe javulást elérni, ezért én is a humánusabb elaltatáson gondolkodnék.
Az Algopyrin enyhíthet a fájdalmon, de talán érdemesebb lenne orvosukat felkeresni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia