Jelenlegi hely

Degu megvadulása/agresszivitása

Fórum: 

Sziasztok!

Mostanában a degum kezd agresszív lenni. Degu ételeket eszik, emellett rendszeresen kap magvakat, zöldségeket, szóval a táplálkozását nem változtattam, így nem lehet az a kiváltó oka, hogy valamiféle étel pörgetné fel. A degu nöstény, 1 éves és volt már műtve is, mert amikor vemhes volt, nem bírta kihordani a kicsinyeit, ezért meg kellett műteni, így eltávolították belőle-halva.
Ezt megiviselte őt, de próbáltuk visszaszoktatni a saját otthonához, és sokat is törődünk vele-sokszor kivesszük, ekkor mászik vállra, játszik is, nem szokott agresszív lenni. Most meg nekirohan a ketrecének, és többször is felénk kap.
Vajon mi lehet a probléma gyökere?
Várom a válaszaitokat, esetleg valami tanács, hogy mi lehet a gond, azt is szívesen fogadom.
Köszönettel: Eszter

Kedves Eszter!

Az említett műtét során ivartalanították is a degut? Ha nem akkor lehet az ok egy ivari agresszivitás is.
Ha egyedül van tartva, akkor a magány 9is okozhat pszichológiai tüneteket.
Előfordulhat, hogy az unalom miatt válik agresszívvá az állat, aminek legjobb kezelése a környezetgazdagítás, tehát minél több tereptárgy, játék, interaktív játék ketrecbe helyezése, vagy gyakori átrendezés.
Sokszor a túl sok zavarás is oka lehet a tüneteknek, például ha kisgyerek a nap folyamán gyakran és hangosan felzavarja az állatokat, nem hagyja pihenni, vagy durván játszik velük.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

dr. Farkas Patrícia Éva!
A Degu ivartalanítva lett.Fiú deguval van egy nagy terráriumba.Meg a fiú deguval sokat vitáznak,egymásnak esnek és harapdálja a farkát.Általában a fiú degu szokta bántani ha pihen.Gondolkodtam azon is hogy külön veszem őket h a farka begyógyuljon.
Üdvözlettel:Eszter

Kedves Eszter!

Ebben az esetben feltétlenül vegye külön a degukat. Az állandó terror miatt szintén kialakulhat agresszivitás nem is beszélve arról, hogy olyan sérüléseket is szerezhet az áldozat, amiben elpusztulhat. Lehetőleg úgy válassza szét őket, hogy ne is lássák egymást, mert ez is okozhat frusztrációt.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Dr. Farkas Patrícia Éva!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.További szép napot.

Tisztelettel:Eszter

Kedves eszter!

nagyon szívesen! Remélem javulni fog a helyzet.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia