Jelenlegi hely

kopasz malacka széklet probléma

Fórum: 

Kedves Doktornő!

Segítségét szeretném kérni.Van egy 2-3 év közötti kopasz malackám aki napok óta nem bogyózik, hanem a fenekénél összegyűlik a bélsár és nem távozik magától, ezért már harmadik napja reggel és este én segítek rajta.Langyos folyóvíz alatt óvatosan kinyomogatom illetve fülpiszkálóval kipiszkálom a székletet, ami ugye nem kis mennyiségű.Az állaga se nem kemény, se nem lágy. Eddig zöldséget, tápot, szénát kapott. Most egy minimális tápot és szénát raktam elé, amit eszik ( tegnap még egy répát is adtam neki )szóval az étvágyával nincs baj, de a vízhez 2 napja hozzá se nyúlt.Cebion cseppet adok neki,illetve veszek ma valami probiotikumot, hátha elrontotta a gyomrát.Legyen kedves Doktornő tanácsot adni, hogy mi lehet a baj és mit tehetnék még.

Üdvözlettel, Mónika

Kedves Mónika!

Leginkább bélflóra eltolódásból adódó nyálkásabb széklet kialakulására gondolnék, ami nehezen tud távozni, mert ragacsosabb. Megoldásként én is a probiotikumot javasolnék, ami véleményem szerint 5 nap alatt rendbe rakja a malacot. Ha mégsem akkor lehet, hogy szükség lesz antibiotikumra, de nyilván itt már állatorvoshoz kell fordulni segítségért.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Köszönöm szépen, adom a probiotikumot, remélem minden rendben lesz, ellenkező esetben megismerjük egymást.:)

Kedves Mónika!

Nagyon szívesen! Remélem minden rendben lesz.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Patrícia!
Az előző probléma szépen megoldódott, de most meg széna ment a szemébe,amit óvatosan sikerült eltávolítani.Ennek ellenére biztos megsérült a szeme,mert körben piros, a többi meg opálos. Egyenlőre csak kamillával törölgetem,de nem javul. Tehetnék még valamit érte? Vagy vigyem inkább Önhöz? (Most egy kicsit körülményes mert én is beteg vagyok.)Köszönöm ha válaszol.
Boldog Új Évet kívánok!
Üdv,Király Mónika

Kedves Mónika!

Csepegtetheti a sérült szemet szteroidot nem tartalmazó szemcseppel, például a Ciloxan-nal, a szaruhártya kezelésére pedig Corneregel szemkenőcsöt javasolnék, ami segít a mihamarabbi gyógyulásban. Mind a kettő emberi készítmény és naponta két alkalommal kell használni. A szemcseppet 7 napig, a szemkenőcsöt 12-14 napig használják és nagyjából 20 perc különbséget tartsanak a két gyógyszer használata között.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia