Jelenlegi hely

Nimfa papagáj

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!
Van 4 nimfám két szülő két fióka. A fiókák most 8 hónaposak és az egyik kis tojónál olyat tapasztaltam amit soha másik madárnál. Eszik, iszik, a széklete normális, a játék egy kicsit érdekli. Viszont rendellenesen tartja a szárnyait kicsit eltartja a testétől, és remeg és a jobb lábára kicsit sántít, óvja. Nem is olyan mozgékony mint eddig. Viszont nem is gubbaszt sokat. Tegnap viszont megijedtek a csengőtől a reptetés során és 3 kör után a szobában elég zűrösen landolt a szőnyegre.
Nagyon aggaszt mert még sosem láttam ilyet 6 év alatt. Igaz szinte egy kis hasmenésen kívül sosem volt bajuk a madaraimnak. Mit tegyek a madárkával, hogy rendbe jöjjön? Remélem nincs komolyabb baj a megadott tünetek alapján nem igen találtam semmit az interneten ezzel kapcsolatban.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Tisztisz

Kedves Tisztisz!

Lehetséges, hogy egy polyarthritiszről, azaz több ízületet érintő gyulladásról van szó. Ennek kezelésére gyulladáscsökkentő és antibiotikum lesz szükséges, amit azonban jobb lenne injekcióban beadatni. Ehhez természetesen állatorvoshoz kell fordulni. Ne várjanak sokat, mert tartós károsodás is érheti az ízületeket.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia