Jelenlegi hely

Fulladásos roham

Fórum: 

Kedves Doktornő!

2 éves Stafford BullTerrierünk van (ivartalított kan) és kb fél éve tapasztaltam nála hogy a legkülönbözőbb helyzetekben fulladásos roham jön rá! Egyértelműen nagyon erős orrhan kíséretében levegőt próbál venni a kutya de nem tud! Már annyira próbálkozik hogy a szája két szélét is teljesen felhúzza. Néhány másodpercig tart és a leggyakrabban éjszaka, amikor alszik, esetleg hajnalban. Ilyenkor hirtelen felriad és erős horkoló, harákoló hangon levegőt próbál beszívni. Ösztönösen próbáljuk ilyenkor megnyugtatni, aztán elmúlik. Valamikor 5-6 mp elteltével még egy roham jön. Állatorvosunk szív vagy epilepszia problémára gyanakszik.
Sokat olvasunk a neten a tünetei után, de a kutyának annak ellenére hogy rettenetesen erős és séta közben gyakran húz, és kifullad kicsit sohasem volt ezek után rohama! Télen ugyanúgy tapasztaljuk mint nyáron nagy melegben. Hideghez-meleghez, párához vagy száraz levegőhöz nem tudom kötni. Általában nyugalmi állapotokban, inkább alvás alatt.
Ha van valami gyanúja, esetleg tanács hogy mi lehet a baja, kérem segítsen rajtunk!
ELőre is nagyon köszönjük válaszát!
Krisztián

Kedves Krisztián!

Esetleg asztma gyanúja merül fel bennem. Bár nehéz aplikálni a kutyusok számára, de én Atrovent sprayt szoktam hasonló esetben kiírni. Ez emberi asztma gyógyszer. Elvileg a spray belégzésével a hörgők kitágulnak és görcsök összehúzódásuk megszűnik. Egy próbát megérhet.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!
Nagyon köszönjük gyors válaszát, beszerezzük a spayt és kipróbáljuk!
Köszönettel: Krisztián és Zeusz

Kedves Krisztián és Zeusz!

Nagyon szívesen!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Krisztián!-most olvastam Zeusz fulladásával kapcsolatban amit irtál!
Szeretnélek megkérdezni,hogy azóta mi történt,használt-e a spray?-mert nekem van egy keverék vizsla kutyusom és tavasz óta,-ő most 1.5 éves,-ugyan ezekkel a tünetekkel kinlódunk!Az én dokim szerint allergia,de mivel nekünk is csak éjjel,ill.hajnalban jönnek ezek a rohamok,nem vagyok biztos benne!Igaz hogy a gyógyszer használ neki,mert a beadás után fél,-egy órával megszünnek a fulladásos rohamok,de én mégis kétlem hogy allergia lenne!
Kérlek válaszolj,segits nekem ha tudsz!

Kedves Meskogizi!

Remélem a kutyus jobban van. Egyébként ha az orvosuk által kiírt gyógyszerre jól reagál a kutyus, akkor allergia.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Köszönöm a megnyugtatást,most legalább két-három hete semmi tünet,hál Istennek,ilyenkor nem is adok neki gyógyszert,mert sajnos káros hatásai is vannak!

Kedves Gizi!

Nagyon szívesen!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia