Jelenlegi hely

Rossz nyuszi :(

Noncika képe
Fórum: 

Kedves Doktornő!

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy van egy holland törpenyuszim akit decemberben vettem. Egy nagyon egészséges eleven kis nyuszi. Viszont azzal vana probléma, hogy nagyon rossz. Ott rontottam el a nevelését, hogy nagyon sokat ki volt engedve, sőt soha nincs bezárva. A ketrecéből ki be járkálhat akárhova bemehet szinte. Állandóan kaparja az ajtókat, lerágja a festéket a falról és a szegőt is megeszi a parkettánál. Egyszerűen nem tudok vele mit csinálni, ha nem figyelek állandóan akkor rengeteg kárt csinál. A ketrecbe ha bezárom akkor megvadul, nekiugrik a ketrecnek kapar és remeg... Nekem meg nincs szívem bent hagyni, inkább kiengedem, mert akkor aludni se lehet tőle olyan hangos. Mindig állatpárti vagyok és nem szeretném kínozni azzal, hogy bezárom és majd megnyugszik. Nem tudom, hogy a nyuszinál z működne e. A másik lehetőségem, hogy elviszem egy kedves ismerősömhöz ahol nyuszikákat tenyésztenek. Ott lenne nagy helye. Teljesen tanácstalan vagyok :(

Válaszát előre is köszönöm

Kedves Noncika!

A nyuszkó nem rossz, csak nyúlként viselkedik és nem ismeri a határokat, hogy mit szabad és mit nem. Most valóban két dolgot tehet. Az egyik, hogy megkeményíti a szívét meghúzza a határokat és azokat be is tartatja a nyuszival. Lehet, hogy át kell szenvedni néhány álmatlan éjszakát amíg a nyuszi is megérti, hogy most változott a helyzet. Ez nem könnyű, de ha azt szeretné, hogy a nyuszkó továbbra is önnel maradjon, akkor ezen keresztül kell menni.
A másik lehetséges út valóban az, hogy elviszi ismerőséhez a nyuszit, de akkor el kell válniuk.
Úgy gondolom azonban, hogy az első lehetőséget kellene választaniuk. Ez lesz a nehezebb út, de így van lehetőségük helyrehozni a hibákat. Ha ezzel a nyuszival meghátrál, lehet, hogy a későbbi állatkákkal sem tud majd jól boldogulni. Ne adja fel!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia