Jelenlegi hely

Bichon Bolognese - szokatlan viselkedés

Fórum: 

Kedves Doktornő!

3 napja találtunk egy Bichon Bolognese szuka kutyust. A korát azt pontosan nem tudjuk, de egy állatorvos azt mondta, hogy már nem túl fiatal. A többi kutyához képest őt egyáltalán nem érdekli semmi, játszani se szokott velünk se és a játékaival sem. Ugatni vagy nyüszíteni mióta itt van nem is hallottuk. Egész nap/este csak fel-alá járkál, semmi mást nem csinál. Ha hívjuk, bár a nevét azt még nem tudjuk, még csak oda se figyel ránk. Olyan mintha depressziós lenne.
Azt szeretném kérdezni, hogy lesz valamikor olyan játékos szaladgálós kutya mint a többi? Vagy ez lehet a hely/gazdi változás oka is? Ha ez az akkor mennyi idő kell neki, hogy teljesen fel oldódjon?
Előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Losánszki Flóra

Kedves Flóra!

A másik kérdéséhez írtam a választ!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!

Most olvastam, hogy ez a viselkedés lehet egy depresszió is. És találtam egy cikket a lyukas orbáncfű tea/kapszula terápiáról ami segíthet neki és szerencsére minden gyógynövényboltban recept nélkül kapható. Lehetséges, hogy ez a tea segít neki a feloldódásban? Van még rajta kívül másik 2 kutyusunk is, egy puli és egy palotapincsi, eddig nem mertem kiengedni hozzájuk az udvarra mert ők nehezen fogadnak el más állatokat, de mégis kiviszem hozzájuk olyan 2 óránként 20-30 percre. őket. A lényeg, hogy már így is kis javulást látok, mert ha kint van az udvaron sétálgat, szaladgál és ha behozom, akkor idebent már nem "kering" annyit. Ha pedig a sétálásból haza érünk akkor sem járkál idegesen, hanem lefekszik pihenni. De ennek ellenére a véleményét szeretném kérni a kúráról. Tea vagy kapszula formájában adjam neki? Mellékhatásai remélem nincsenek. 3 kilós a kutyus, ha javasolja Ön is ezt a fajta kúrát, akkor milyen adagokban és időközönként adhatom be neki?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Losánszki Flóra

Kedves Flóra!

Nincs olyan ellenjavallat, ami a kúra ellen szólna. Inkább a teát javasolnám, naponta egyszer a szokásos forrázat és lehűtött formában. Nagyjából 1-1,5 dl tea elegendő lenne a kutyusnak.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia