Jelenlegi hely

Kalitkafüggőség

Fórum: 

Tisztelt Doktornő !

Közel fél éve van egy hullámos papagájom, aki nagyon nehezen szokott kézhez, eléggé elkülönülő típus. Mikor megvettem, volt 2 társa, egy zebrapintypár. Azóta tőlük sajnos meg kellett váljak, de a papagájom, azóta sem változott. Mikor kinyitom a kalitkáját semmi reakciója nincs rá. Ha benyúlok hozzá és ráugrik a kezemre, ki tudom venni, de amint tud, visszarepül. Akárhova elhelyezem a kalitkáját, megtalálja és belerepül. A papagáj nem tűnik betegnek. Széklete normális. Eszik, iszik. Se játszani, se igazán barátkozni nem lehet vele, nem csíp meg és nem is csipog igazán. Gondolkoztam már rajta, hogy mitől lehet. A pintyek hatása, vagy csak magányos? Esetleg ez teljesen normális, hogy vannak ilyen egyedek ?

Válaszát előre is köszönöm,
Rácz Levente

Kedves Levente!

A papagáj számára a kalitka olyan, mint az embereknek az otthona. Ő ott érzi magát biztonságban a leginkább és ha alapvetően (márpedig úgy tűnik erről van szó) félénk egyedről van szó, akkor érthetően mindig visszavágyik a komfortzónájába.
Ha hajlik esetleg egy új papagájtárs beszerzésére, akkor ő sokat segíthet, hogy a kis zárkózott megnyíljon. Egy új egyed valamilyen válasz reakciót biztosan kiváltana.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Doktornő!
Beszereztem a papagájomnak egy fiatal párt és egy hét alatt óriásit fejlődött(a saját szintjéhez képest) nyitottság terén a kis zárkózott. Sokkal többet csipog, éjjel nappal egymást tisztogatják és játszadoznak.
Köszönöm az eddigi válaszait, és szeretnék békés, boldog karácsonyt kívánni a papagájok nevében is.

Üdvözlettel: Rácz Levente

Kedves Levente!

Nagyon örülök, hogy a társaság így felszabadította a madárkát. Biztosan boldogabb így neki is a karácsonya!
Én is nagyon-nagyon Boldog Karácsonyt kívánok önöknek!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia