Jelenlegi hely

hörcsög betegség

Fórum: 

Kedves Doktor Nő!
Lassan 2 évesek lesznek a hörcsögeim, a ma esti etetésnél lettem figyelmes arra, hogy a fiú hörcsög a sarokban pihent, eleinte nem is reagált arra, hogy beraktam az ételt (eddig amint meghallotta a zacskó csörgését a tál mellett volt azonnal). 1-2 perc elteltével elindult a tál felé, de nagyon instabil mozgással, ekkor vettem észre, hogy csukva van mind két szeme. Oda ment a tálhoz, megszagolta az ételt,de nem evett tovább sétált, szemeit nem nyitotta ki. Amint hátat fordított vettem észre, hogy nagyon be van esve a háta, a gerinc vonala meg végig látszik... Nagyon megijedtem, hiszen tegnap, sőt még ma reggel semmi baja nem volt. Kb. fél óráig figyeltem, beszéltem hozzá. A hangomra reagál és odajön, de mind ezt csukott szemekkel. 1x kicsit kinyílt a bal szeme, de nem fekete, hanem fehér volt...mint valami hályog. Lehet, hogy meg fog vakulni? Vagy talán rosszabbra kell felkészülnöm? Hogyan tudok rajta segíteni? Válaszát előre is köszönöm!
Ildikó

Kedves Ildikó!

Mivel egy nagyon kicsi testtömegű állatról beszélünk, aki nem eszik és nem iszik, ezért én azt javaslom, hogy feltétlenül menjenek állatorvoshoz, mert infúzióra lehet szükség. Emellett otthon ön is etetheti a hörit fecskendő segítségével bébiétellel.
A szem homálya, lehet szürke hályog is, de a hirtelen kialakult tünetekből inkább egy szaruhártyára terjedő gyulladásra gondolnék, amire gyulladáscsökkentős, antibiotikumos szemcseppet kellene használni.
A hirtelen kialakult nagyfokú elesettség miatt én elsősorban gyulladásos kórképre gyanakodnék.
Úgy gondolom, hogy orvosi kezelés nélkül a legrosszabb is bekövetkezhet.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Köszönöm a segítséget!!! Kicsit javult a helyzet, szemeit tegnap kinyitotta, de sajnos halvány szürkés. Fecskendővel próbálkoztam nem igazán fogadta el, de lédús zöldséget elfogadott. Köszönöm a segítséget, megfogadom!!!

Kedves Ildikó!

Nagyon szívesen! Jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Kedves Doktornő!
Nekem van egy 1 éves, fiú törpehörcsögöm. 3 napja furcsa hangot ad ki, szörtyög és sír, mintha fájna valamije. El vittem orvoshoz, kapott antibiotikumot és erősítőt. Az orvos emésztési problémára gyanakodott, de nem segített rajta az antibiotikum. Igaz, utánna jobban lett,de most megint sír. Tudna valamit javasolni? Előre is köszönöm!

Kedves Zsani!

A legjobb amit tehet, hogy visszamennek orvosukhoz. Ahogy írta is a gyógyszer hatására jobban lett a höri. A kezelést folytatni kellene és ami nagyon fontos hogy szájon át szedhető antibiotikumot is érdemes lenne kapnia. Ebből egy kúra legalább 5-6 napig tart.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia