Jelenlegi hely

Tengerimalac

Fórum: 

Kedves Doktornő!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy a terhes tengerimalacomnál túl későn vettem észre hogy gombás a lábain és a hasán, elvittem állatorvoshoz aki adott egy sprét hogy avval fújhatom, viszont idő közben megszülettek a picik és nem mertem tovább fújni rá a sprét mert igen erős szaga van ( csak 3-4 napig tudtam fújni naponta 1 szer). Viszont így a kicsik születése óta eltelt 6 nap és a 4-ből 2 picinek kis foltban ki van hullva a szőre a feje búbján ( először csak azt hittem hogy rozetta van a fejük búbján) és a malacomnál sem múlt el a szőrhullás. Mit tegyek most fújam tovább vagy ne? A kicsikre fújhatom? De nagyon félek hogy a szemükbe megy vagy valami probléma lesz belőle.

Kérem segítsen!!!

Kedves Wolfmoon!

Talán jobb lenne gomba ellenes krémet használni, például Canestent, vagy Lamisilt. Ezt nem kell fújni és jobban szabályozható az elhelyezése is a bőrön. Ráadásul nincs szaga és vény nélkül kiadják az állatpatikában.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Köszönöm szépen. És akkor azzal kenhetem nyugodtan a piciket és az anya lábát is, nem lesz töle bajuk? Elnézést a sok kérdésért csak nagy féltem őket.

Még egy kérdés :-) A candibene teva is jó rá?

Kedves Wolfmoon!

A Candibene is jó rá! Nyugodtan kezelheti vele az anyát és a kicsiket is.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia