Jelenlegi hely

süldő disznó

Fórum: 

jó napot nekem az a problémám volna, hogy van egy 50 kg-os süldőm de szerintem gilisztás, mert ugye meg eszik 8liter moslékot 2-szer táppal keverve de nem nagyon akar nőni a többi disznó olyan 5-10kg nagyobbak tőle de külön ólban vannak az volna a kérdésem hogy hol lehetne venni féreg hajtó port vagy adhatok e neki foghagymát előre is köszönöm válaszát.

Kedves Zoli!

A foghagymával nem fog ártani a sertésnek, ezért azt nyugodtan adhatja, de feltehetően komolyabb gyógyszerre lesz szükség. Féreghajtó port állatpatikában tud vásárolni, de elviekben ezek mind vényköteles készítmények hiszen élelmiszert termelő állatnak szánják. Ezért tehát a gyógyszert állatorvosnak kell felírnia. Természetesen az együtt tartott állatokat egyszerre kell féreghajtózni, mivel ha egyikben van akkor a másikban is valószínű. Azért az is lehetséges, hogy a sertésnek valamilyen krónikus betegsége van, például a tüdejében és ezért nem hízik. Ilyenkor a féreghajtózás nem hozza meg a várt eredményt és értelemszerűen a megfelelő kezelés érdekében orvosukat ki kell hívni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Tisztelt Doktornő. Az alábbi problémám lenne, van egy kb 170 kilós hízom és két napja nem eszik. Állatorvost hívtam hozzá adott neki antibiotikumot meg széklet lazító inekciót mert ilyen bogyós volt a széklete, Kérdésem az lenne hogy kb mennyi idő alatt hatnak az ilyen gyógyszerek. a lucernát megeszi de azon is csak nyámmog eddig mindig futott a kajához a szemén azt vettem észre mintha könnyezne és olyan bágyadt ezt látta az állatorvos is lázat mért neki ami 39,4 volt

Kedves Lesi007!

Nagyjából 24-48 óra alatt hatni kell ezeknek a szereknek.

Üdvözlettel. Dr. Farkas Patrícia