Jelenlegi hely

Has csikorgás

Fórum: 

Tisztelt Doktornő!

Van egy 12 éves fiú keverék kutyánk az a probléma vele,hogy elég gyakran csikorog a hasa.Ilyenkor egész nap nem eszik semmit és a széklete is híg szokott lenni,és ezt már többször észre vettük a híg székletet,nem napi jelleggel viszont elég gyakran akkor is amikor semmi gondja.Lehet,hogy az étrendjével van a gond?Konzervet,diétás felvágotatt,virslit,főtt csirkehúst szokott kapni kenyérrel keverve,szárazeledelt és piskótát is.Úgy gondoljuk fel nem fázhatott,mert nagyrészt a lakásban tartózkodik.Az lenne a kérdésem,hogy mit javasol ajánlja ilyen esetben az Activia fehér jogurtot,vagy Ön szerint mi lehet a gond és mi a teendő?
Válaszát előre is köszönöm!
Zsuzsi

Kedves Zsuzsi!

Probiotikuom adagolása minden emésztőszervi probléma esetén javasoltak. Adhat a kutyusnak joghurtot is, de számtalan állatgyógyászati probiotikus készítmény is a piacon van, amelyeket állatpatikában megvásárolhat és kifejezetten a kutyusok igényeink megfelelően vannak összeállítva.
Lehetséges egyébként, hogy valamilyen takarmány érzékenység áll a háttérben. Ezt leggyakrabban csirke etetésénél szoktuk tapasztalni. Megpróbálhatnák elhagyni ennek adagolását és lehet, hogy a probléma ezután teljesen meg fog szűnni. Emellett tartózkodjanak a fűszeres ételek adagolásától is. A legideálisabb az lenne, ha egy prémium minőségű táp etetésére állnának át, amit ha lehet kizárólagosan etetnének.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia