Jelenlegi hely

Mi lehet a baja?

Fórum: 

Szia!!
Ket malackam van mindketto fiu az idosebbnel eszrevettem 1-2 eve ha a hasanal alul keves szor van mintha tepkedte volna ..van szor csak olyan mintha most nott volna kineki de soha nem volt csupasz csak rovidkes es eszrevettem mostanaban h kicsit nagyobb teruleten olyan mar..aztan lattam h a hatso laban oldalt csupasz,ami szinten csak arra tudok gondolni h kitepte... es a mellso labanal az ujjaknal olyan mintha belenne gyulladva mert mintha valami seb lenne ott..pontosan a szoretol nem lattam,de aggodok ..elfogom vinni orvoshoz csak azt szeretnem tudni hogy mire szamithatok?milehet a baja?eszik iszik rendesen rosszalkodik tehat rosszul nem lehet..eloskodot se talaltam benne..gondoltam a vitamin hianyra is de a masiknak kutyabaja,es vettem nekik ilyen fogkoptatot amiben sok vitamin van de hozza se nyultak .

Kedves Alexandra!

Annak ellenére, hogy ön nem lát, lehet még parazita a háttérben, sőt nekem ez a leggyanúsabb, mivel feltehető, hogy a malac, maga szedi magának a szőrt. Atka, mely a bőr felső hámrétege alatt van, lehet oka ennek.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

De ha atka akkor a masik malacomnak is elkellett volna kapnia nem?c vitamin hiany nem lehet ok?

Kedves Alexandra!

Nem feltétlenül lesz beteg mind a két malac. Az atkák leginkább azokon a malacokon tudnak elszaporodni, akiknek van valamilyen immunhiányuk. Ez ugyanolyan dolog, hogyha a családban valakinek van gombás bőrfertőzése, attól még nem kell, hogy mindenki ezt elkapja, pedig az is fertőző.
C-vitamint bármikor adhat nekik, de attól nem kellene vakarózni.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia

Megvizsgaltam alaposan a szoret es a hatan a szor toveknel egy par helyen ilyen apro alig de mozgo sargas barnas kukac szeru allatot talaltam benne..mik lehetnek ezek?

Kedves Alexandra!

Valószínűleg szőrtetvek.

Üdvözlettel. Dr. Farkas Patrícia

Az idosebbik malacom 4eves.
A mellso ket labfeje kifele van fordulva,de nem fajlalja...honapok ota ilyen es en a kormere gondoltam de majdnem hetente vagom neki es nem azok vannak elferdulve hanem a labikoja mintha ..lehet ez valamilyen betegseg?

Tehat nem egyenesen allnak hanem kifele mindketto

Kedves Alexandra!

Feltehetően fejlődési rendellenesség. Ha nem fáj neki, akkor nincs mit tenni vele.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Patrícia